Teatre Joventut

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Theodorakis. L'Homenatge

La Grècia de Theodorakis
Theodorakis. L'HomenantgeVeure imatge de Theodorakis. L'Homenantge (nova finestra)
Data: 22 d'abril de 2022
Hora: 20 h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 22 €
Lloc: Teatre Joventut(Teatre Joventut)
C. Joventut 10  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Mikis Theodorakis representa la gran revolució de l'escena musical grega del segle XX, apropant la gran poesia de la Grècia moderna a una immensa majoria de públic a través de la música d'arrel popular i de gran qualitat artística. La seva obra és clau per a la renovació de la llengua i la cultura grega.

Va composar més de cent cançons, simfonies, concerts, rapsòdies, preludis, cantates, oratoris, himnes, òperes i ballets. Va musicar tragèdia clàssica i moderna, teatre internacional i cinema, i té editades arreu del món una col·lecció de referències discogràfiques infinita. Fou diputat i ministre en diversos trams de la seva vida i mai deixà de banda i fins al final el seu activisme cultural i polític, des que a la Segona Guerra Mundial s'apuntà a la resistència, primer contra la Itàlia feixista i després contra l’alemanya nazi. Ajudant a escapar a famílies jueves de les autoritats germanes, fou detingut i torturat fins al seu retorn a Grècia a començaments de la dècada dels seixanta, on consolidà la seva enorme popularitat i acceptació del poble grec.

D'entre les dotzenes de distincions amb que fou guardonat, destaquen el Premi al Millor Compositor Europeu (1957) i el Premi Lenin de La Pau (1983).

Mai abandonà la divulgació i la militància, fins la seva mort el 2 de setembre de l'any passat, als noranta-sis anys.

El Barnasants el recorda amb aquest homenatge on alguns artistes referencials s’afegiran al públic assistent a la vetllada, per a reivindicar l'obra i figura d'un dels grans mestres de la història de la música contemporània.

Barnasants

La taquilla del teatre obrirà des de 2 hores abans de qualsevol espectacle i en horaris especials a l’inici de cada temporada.
TRESC. Compra d’entrades

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400